appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Liesbeth Staats nieuwe presentator Nooit meer slapen

VPRO
dinsdag 22 januari 2019 | VPRO | Redactie

Vanaf vrijdag 1 februari 2019 presenteert Liesbeth Staats de vrijdagnacht van Nooit meer slapen (VPRO), hét dagelijkse cultuurprogramma op NPO Radio 1 dat op de overige doordeweekse dagen door Pieter van der Wielen wordt gepresenteerd.

Liesbeth Staats (1973) is journalist en presentator. Tot december 2018 was ze een van de vaste gezichten van het reportageprogramma Brandpunt+ bij de KRO-NCRV. Voor die omroep maakte en presenteerde ze ook de vierdelige serie De Baby-Industrie, over de misstanden in de wereld van commerciële draagmoeders en anonieme eiceldonoren. Ook presenteerde ze verschillende programma’s voor andere omroepen en ze was jarenlang het gezicht van NOS Jeugdjournaal

Staats studeerde Nederlandse taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan de Sorbonne in Parijs. Tijdens haar studie liep ze stage bij de Amsterdamse tv-zender AT5.

Liesbeth Staats: "VPRO Nooit meer slapen is in korte tijd een instituut geworden waar gasten graag een paar uur slaap voor missen. En ik nu ook! Ik verheug me op de interviews van een uur. De tijd hebben voor een gesprek is een enorme luxe en zeldzaam in ons vak. Alle journalistieke vaardigheden komen samen: hoe wordt een interview een mooi gesprek? Kunnen de luisteraars en ik de schrijver/ ontwerper/ musicus/ regisseur in één uur beter leren kennen? Ik kijk er naar uit!"

Anne Moraal, eindredacteur VPRO Nooit meer slapen: "Liesbeth is een veelzijdig journalist met een indrukwekkende staat van dienst én ze heeft een groot hart voor cultuur. Deze combinatie maakt haar de ideale toevoeging aan het team van Nooit meer slapen. We zien ontzettend uit naar de samenwerking."

De eerste uitzending die Liesbeth Staats presenteert is op vrijdag 1 februari, van 00.30 uur tot 2.00 uur op NPO Radio 1. Ze spreekt dan met Wanda Reisel.

Over VPRO Nooit meer slapen

VPRO Nooit meer slapen is een late night radio show met aandacht voor zowel hoge als lage cultuur. VPRO Nooit meer slapen wordt maandag tot en met donderdag van 00.00 uur tot 02.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1 en op vrijdag van 00.30 uur tot 02.00 uur. In het eerste uur vindt een lang studiogesprek plaats waarin werk en leven van een gast uit de culturele actualiteit ter sprake komen. In het tweede uur nemen verschillende rubrieken de luisteraar mee naar de wereld buiten de studio met eigenzinnige items over actualiteit in de kunst en cultuur.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1