Huub Stapel speelt hoofdrol in voorstelling over Pinkpop

Huub Stapel is toegevoegd aan de cast van Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal van Toneelgroep Maastricht. Naast Henriëtte Tol, Paul Hoes, Suzan Seegers en Michel Sluysmans speelt Huub Stapel een hoofdrol in het hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het wereldberoemde popfestival. De première vindt plaats op zaterdag 8 april 2017 in Theater de Maaspoort in Venlo.

In de muzikale voorstelling Pinkpop speelt Huub Stapel een man die langzaam zijn geheugen kwijtraakt. Zijn jeugdliefde, gespeeld door Henriëtte Tol, zoekt hem nog één keer op. De voorstelling speelt zich af tegen de achtergrond van het festival Pinkpop. In de voorstelling wordt veelvuldig gebruik gemaakt van beelden uit het rijke Pinkpopverleden en speelt de Limburgse band Rowwen Hèze speciaal voor de voorstelling geschreven muziek.

Huub Stapel is momenteel te zien in de succesvolle theatervoorstelling Intouchables en in de muzikale film De Zevende Hemel, waarin Henriëtte Tol zijn echtgenote speelt. Huub Stapel: “Ik heb de laatste jaren zowel op het toneel als op beeld rollen gespeeld die aanvoelden als cadeaus. Deze rol bij Toneelgroep Maastricht voelt als de kers op de taart. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop ik met deze uiterst talentvolle en veelal jongere collega’s kan gaan samenwerken. En fan van Rowwen Hèze was ik altijd al.”

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze brengen met deze groots opgezette voorstelling een ode aan de liefde en aan het wereldberoemde popfestival. De regie is in handen van Servé Hermans, artistiek leider Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is van 6 april is tot en met 24 juni te zien in de Nederlandse theaters.

Kaartverkoop: www.toneelgroepmaastricht.nl

 

Fotograaf: Gregor Servais De Beeldunie