Touragenda

Uit het nieuws: Slotconcert 2018

 

Omroep Brabant:

BZB helpt Rowwen Hèze op een zondag in ‘t zuiden uit de brand

AMERICA – Wat doe je als je vrij bent op een zondag in ’t zuiden? Dan help je Rowwen Hèze uit de brand. BZB’s Fred van Dijk was zondagavond één van de zangers die te elfder ure waren opgetrommeld om Jack Poels te vervangen. De zanger en gitarist van de Limburgse band kampt met stemproblemen en kon zich niet optimaal geven tijdens het zogeheten Slotconcertweekend van Rowwen Hèze in het Noord-Limburgse America.

“Ik kreeg om die reden een belletje van de manager van Rowwen Hèze. We komen elkaar al zo lang op diverse gelegenheden tegen dat het voor ons geen probleem was om zondag af te zakken naar het zuiden. Ik heb wel eerst via de groepsapp de andere leden benaderd, maar iedereen kon”, vertelt Van Dijk over het vriendendienstje.

Fred zong IJzeren Thijs

“Ik mocht de leadzang van IJzeren Thijs voor mijn rekening nemen. Bewust, want dat hebben we jaren geleden al eens gezongen bij een verrassingsconcert van Rowwen Hèze. We moesten het van tevoren nog wel even doornemen, maar mede omdat de tekst op een grote monitor stond, is het allemaal goed verlopen. Jack speelde overigens wel op gitaar mee.”

Reacties van bezoekers van het concert onderschrijven dit. Op de Facebookpagina van de band stond onder meer het volgende te lezen: “Jammer van ouwe stem Jack, maar BZB waor ook skon!” en “Programma goed opgelost.” Publiek was overigens van tevoren ingelicht over het feit dat Poels niet voluit kon gaan. Voor het eerst in de 33-jarige historie van zijn band.

‘Goed staande gehouden’

Uiteindelijk maakten slechts tien van de 5500 bezoekers gebruik van de mogelijkheid het geld voor hun ticket terug te krijgen. Of daar mensen bij waren, die niet op het Volkelse BZB zaten te wachten? Fred van Dijk kan het zich niet voorstellen: “We hebben ons als Brabanders tussen al die Limburgers prima staande gehouden. Het ging gewoon goed. Iedereen was heel positief.” Of het alleen aan BZB lag, is de vraag, maar Rudy Havermans, manager van Rowwen Hèze, sprak na afloop van de mooiste editie van het Slotconcertweekend.

De Limburger: Rowwen Hèze speelt weer het dak eraf :

Ze zijn stijf uitverkocht, de slotconcerten van Rowwen Hèze. Op Facebook en andere social media jubelt iedereen die een kaartje heeft al de hele week: we mogen weer feesten in de grote tent in America.

Vrijdagavond heeft de eerste groep al kunnen genieten van band en speciale gasten. Vanavond is de volgende groep gelukkigen aan de beurt. Zij zullen vandaag ongetwijfeld al via appjes en Facebookberichten van vrienden te horen krijgen hoe mooi het allemaal is geweest en dat de band het dak eraf heeft gespeeld.

Zondag is het voor de negende keer tijd voor Zondag in het Zuiden. Ook voor dit evenement zijn er geen kaarten meer. Voor iedereen die het gemist heeft, is er één troost: volgend jaar doet Rowwen Hèze het vast nog een keer.

 

1Limburg

Stress merchandiser Rowwen Hèze: ‘Sweaters nog niet binnen’

Geplaatst op donderdag 1 november 2018 – 18:49

Over de kaartverkoop hoeft Rowwen Hèze zich niet meer druk te maken. De slotconcerten zijn stijf uitverkocht. De merchandise daarentegen is nog niet allemaal op orde.

De 20.000 bezoekers betekent voor de merchandise goede handel, maar toch zit merchandiser Marc Derks nog een beetje in de stress. “De nieuwste sweaters met daarop de afbeelding van de slotconcerten zijn nog niet binnen. Ze zijn inmiddels bij de douane in Maastricht, maar ik hoop ze morgen toch echt te kunnen verkopen.”Mooiste dagen
Naast dat het voor alle fans een feestelijk weekend is, zijn het volgens Derks ook de mooiste dagen voor hem en zijn collega’s. “Net als dat de fans zich hier op verheugen, doen wij dat ook.”
Goede handel
Precieze aantallen kan hij niet noemen, maar zeker is dat de komende drie dagen honderden t-shirts worden verkocht. “Soms koopt iemand een shirt en staat hij een uur later weer hier, omdat het kapot getrokken is in de tent.” Derks vindt het aan de ene kant jammer voor diegene, maar voor de handel is het natuurlijk goed. De slotconcerten zijn komend weekend in America.

 

 


X