Onderaan beginne is uit!

Ja! ons nieuwe album ‘Onderaan beginne’ is uit. Vanaf vandaag beschikbaar via iTunes, Spotify en andere online muziekdiensten. Of via onze webwinkel of de plantenzaak (Platomania, Soundz Venlo, De Waterput).

Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen. Onderaan Beginne vangt de essentie van Rowwen Hèze in twaalf liedjes waarin de band opzwepend, verfijnd en gelouterd klinkt. Een album met veel licht, lucht en ruimte. En dieren, niet te vergeten. Vreemde vogels.

Het nieuwe album is geproduceerd door Huub Reijnders, die ook tekende voor de productie van voorganger Voorwaartsch en laat de band in zijn essentie en volle kracht horen. Onderaan Beginne is geen tijdsdocument, maar een levensopvatting. Eentje van weten waar je vandaan komt. Van eerlijkheid en de schoonheid van hard werk en plezier.

Onderaan Beginne verscheen op 9 juli 2021 op Modestus Records en kan vanaf besteld worden in onze webshop. Het album verschijnt op cd, op vinyl, gelimiteerd op oranje vinyl en natuurlijk digitaal. De cd bevat een extra boekje met foto’s van Hans-Peter van Velthoven. Speciaal voor Record Store Day verschijnt op 12 juni de volgende single Elke Ierste Kier op een in beperkte oplage geperste vinylsingle. De single Hoe Lang Nog is vanaf vandaag overal te beluisteren.

Lees hier de eerste recensies!

Maxazine – Jan Vrancken
Maxazine In Beeld: Marcel Hakvoort
Soundz Magazine – Willem Jongeneelen (5 pagina’s Rowwen Hèze!)
Heaven Magazine – Ludo Diels
De Limburger
De Nieuwe Revu