Onderaan beginne op 1 in albumcharts!

Het nieuwe album van Rowwen Hèze “Onderaan Beginne” komt een week na release binnen op de hoogste positie van de Nederlandse albumcharts! Onderaan Beginne vangt de essentie van Rowwen Hèze in twaalf liedjes. Een album met veel licht, lucht en ruimte. En dieren, niet te vergeten. Vreemde vogels. Muziek op het snijvlak van begrijpen en voelen, van dansen en denken. 
Dutch Charts

Recencies:

Maxazine – Jan Vrancken
Maxazine In Beeld: Marcel Hakvoort
Soundz Magazine – Willem Jongeneelen (5 pagina’s Rowwen Hèze!)
Heaven Magazine – Ludo Diels
De Limburger – Peter v/d Berg
De Nieuwe Revu – Leon Verdonschot (groot interview)
ND– Herman Veenhof

Rowwen Hèze na 15 jaar weer op nummer 1 (uit persbericht van 18 juli)

Het nieuwe album van Rowwen Hèze “Onderaan Beginne” komt een week na release binnen op de hoogste positie van de Nederlandse albumcharts. Het door fans en pers bejubelde album is daarmee het tweede album van Rowwen Hèze, na Rodus & Lucius uit 2006, die de nummer 1 positie behaalt. Na een periode van stilte liet Rowwen Hèze afgelopen maanden weer van zich horen en verraste hun fans met nieuwe muziek. De gehele fanclub van de band ontving als verrassing een ep, ze brachten singles uit en waren te gast in verschillende radio en tv programma’s en op 9 juli jl. brachten zij hun nieuwe album Onderaan Beginne uit.

Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen. Onderaan Beginne vangt de essentie van Rowwen Hèze in twaalf liedjes waarin de band opzwepend, verfijnd en gelouterd klinkt. Een album met veel licht, lucht en ruimte. En dieren, niet te vergeten. Vreemde vogels. Muziek op het snijvlak van begrijpen en voelen, van dansen en denken. 

Onderaan Beginne is geproduceerd door Huub Reijnders, die ook tekende voor de productie van voorganger Voorwaartsch en laat de band in zijn essentie en volle kracht horen. Onderaan Beginne is geen tijdsdocument, maar een levensopvatting. Eentje van weten waar je vandaan komt. Van eerlijkheid en de schoonheid van hard werk en plezier. 

_______________________________________________________________________