PB: Rowwen Hèze verrast fans met nieuwe muziek en kondigt album aan

America, 15 april 2021/ Persbericht

Na een periode van stilte laat Rowwen Hèze weer van zich horen en verrast hun fans met nieuwe muziek. De gehele fanclub van de band ontving vandaag een cd op de deurmat met daarop de nieuwste single van de band: Hoe Lang Nog. De single bevat meer nieuwe muziek: De Berge Van Bob en Onderaan Beginne, welke eind 2020 verscheen tijdens het alternatieve Slotconcert. Het artwork is een schets van zanger Jack Poels en bevat de persoonlijke boodschap “Weej Hebbe OW Nuudig”, waarbij Jack vraagt aan iedereen om nog even geduld te hebben, met de belofte dat ze er weer aan komen. Een eerste belofte wordt gelijk ingelost met de aankondiging van een nieuw album dat op 9 juli 2021 uitkomt: Onderaan Beginne. De single Hoe Lang Nog en Berge van Bob zijn vanaf vandaag ook op Spotify en andere streaming services te beluisteren.
 
Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen. Onderaan Beginne vangt de essentie van Rowwen Hèze in twaalf liedjes waarin de band opzwepend, verfijnd en gelouterd klinkt. Een album met veel licht, lucht en ruimte. En dieren, niet te vergeten. Vreemde vogels. De muziek die vandaag verschijnt licht een tipje van de sluier van wat komen gaat. De nieuwe single Hoe Lang Nog is zo’n liedje dat de luisteraar door tempowisselingen op het verkeerde been zet. Is het een absurdistisch relaas van een eendagsvlinder die langzaam lijkt te zijn uitgefladderd en mijmert over de tijd die hem nog rest en terugkijkt op zijn hoogtijdagen? Of gaat het uiteindelijk toch om de mens? Muziek op het snijvlak van begrijpen en voelen, van dansen en denken. 
 
Het nieuwe album is geproduceerd door Huub Reijnders, die ook tekende voor de productie van voorganger Voorwaartsch en laat de band in zijn essentie en volle kracht horen. Onderaan Beginne is geen tijdsdocument, maar een levensopvatting. Eentje van weten waar je vandaan komt. Van eerlijkheid en de schoonheid van hard werk en plezier. 
 
Onderaan Beginne verschijnt op 9 juli 2021 op Modestus Records en kan vanaf vandaag besteld worden in de webshop van de band, fans ontvangen zo het album op dag van release in huis. Het album verschijnt op cd, op vinyl, gelimiteerd op oranje vinyl en natuurlijk digitaal. De cd bevat een extra boekje met foto’s van Hans-Peter van Velthoven. Speciaal voor Record Store Day verschijnt op 12 juni de volgende single Ierst Gedoan op een in beperkte oplage geperste vinylsingle. De single Hoe Lang Nog is vanaf vandaag overal te beluisteren.
Hoe lang nog op Spotify