Persbericht: Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze brengen ode aan Pinkpop

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze presenteren in theaterseizoen 2016-2017 Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering. Een grootse muziektheaterproductie met een ensemble van meer dan tien acteurs, live (nieuw geschreven) muziek van Rowwen Hèze én veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief. Frans Pollux schrijft de tekst en artistiek leider Servé Hermans regisseert. De première vindt plaats op zaterdag 8 april 2017 in De Maaspoort in Venlo.

Servé Hermans: “In deze productie komt het beste wat Limburg heeft te bieden samen in één voorstelling: Rowwen Hèze, Frans Pollux, Toneelgroep Maastricht en het iconische muziekfestival Pinkpop. Ik ben zeer trots op deze unieke samenwerking. En verheug me er op om het eindresultaat in april 2017 te tonen aan het Nederlandse publiek. Het belooft een bijzondere productie te worden waarin toneel, muziek en video samensmelten tot een ode aan de liefde en aan Pinkpop.”

In Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering is de liefdesgeschiedenis van Wiel en Lies verweven met de hoogte- en dieptepunten van het festival Pinkpop. Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag The Rolling Stones twee jaar geleden dan toch optreden?

Wiel en Lies sloegen geen enkele Pinkpop-editie over. Ze leerden elkaar kennen in de spring of ‘69, toen de wereldvrede maar één hartslag achter de horizon lag. Jaar na jaar vierden zij hun liefde in de zon, in de regen, in de modder. Ze dansten op de weiden voor de podia en stonden backstage tijdens de hoogtepunten van het festival.

Maar de ouderdom slaat toe en in de schemering van zijn leven raakt Wiel langzaam zijn geheugen kwijt. Door hem de verhalen te vertellen probeert Lies zijn herinneringen, en daarmee hun liefde, levend te houden. Zo wordt Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering een reconstructie van hun liefde, maar ook van bijna 50 jaar popgeschiedenis.

Jack Poels: “Pinkpop heeft veel betekend voor Rowwen Hèze (en andersom ook volgens Jan Smeets). Het verhaal wat nu geschreven is rondom dit muziektheater is het verhaal van wat muziek voor je betekent als je opgroeit, wanneer je een festival beleeft en wanneer je er op latere leeftijd naar terugluistert en alles herbeleeft. Wat muziek voor je betekent als je jong bent en nog meer als blijkt dat diezelfde muziek jou als bondgenoot het langste trouw blijft. Alles om je heen verdwijnt en alleen het liedje blijft.”

Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering gaat op zaterdag 8 april 2017 in première in De Maaspoort in Venlo en is daarna tot en met 24 juni 2017 te zien in theaters in Nederland.

Credits

spel ensemble van meer dan tien acteurs
tekst Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer
muziek Rowwen Hèze
regie Servé Hermans
in co-productie met Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Limburger/Limburgs Dagblad, L1, Parkstad Limburg Theaters
met dank aan Jan Smeets en Theu Boermans (artistiek adviseur)