Rowwen Hèze lanceert nieuwe single voor musical van Toneelgroep Maastricht

Speciaal voor de musical Het was Zondag in het Zuiden brengt Rowwen Hèze op dinsdag 25 april een nieuwe single uit: Ma’s water. Eerder werd al bekend gemaakt dat een groot deel van de liedjes van de Limburgse band de leidraad vormt voor de nieuwe musical. Musicalster Magtel de Laat is toegevoegd aan de cast en is te horen op de nieuwe single. De single wordt voor de eerste keer live gespeeld in het tv-programma Tijd voor Max op dinsdag 25 april vanaf 17.10 uur op NPO1. De videoclip is vanaf vrijdag 28 april te zien op het YouTube kanaal van Het was Zondag in het Zuiden.

Rowwen Hèze: ‘Het is een grote eer dat onze liedjes zo’n grote rol gaan spelen in Het was Zondag in het Zuiden. Natuurlijk konden we het niet laten om ook nog een nieuw lied te schrijven. Ma’s water is gebaseerd op een limerick die we tijdens de watersnoodramp van 1993 op t-shirts hebben laten drukken en tijdens optredens verkochten. De opbrengst ging toen naar de gedupeerden. Nu, zoveel jaar later is het weer raak. De limerick wordt nu het refrein, de coupletten maken duidelijk dat de natuur prioriteiten heeft. Dat het mensen in hun strijd tegen deze natuurkracht verbindt. En dat dat het water (net als de liefde) altijd zijn eigen weg zoekt.’

Producent en regisseur Servé Hermans: ‘Toen ik het idee had om een verhaal te maken over de overstromingen die Limburg troffen, dacht ik direct aan Rowwen Hèze. Hoe tof zou het zijn als we nummers uit hun imposante oeuvre mogen gebruiken. Liedjes waar heel Limburg troost bij vindt.

En dan schrijven onze vrienden ook nog een nieuw nummer voor Het was Zondag in het Zuiden.’

De Rowwen Hèze liedjes in de musical worden gebracht door de spelers van Toneelgroep Maastricht. Rowwen Hèze is niet live aanwezig tijdens de voorstellingen.

Meer informatie over de musical