Rowwen Hèze wint Limburgse Popprijs 2021!

Op vrijdagavond 29 april 2022, werden tijdens de (her)opening van Poppodium Nieuwe Nor en in een speciale L1 live uitzending, de Limburgse Popprijzen over het jaar 2021 uitgereikt. De winnaar in de categorie ‘Beste Muziekorganisatie’ zijn de mannen van Rumah Recordings. De winnaar in de categorie ‘Beste Artiest’ is de band Rowwen Hèze. De winnaar in de nieuwste categorie genaamd ’De Young Professional’ is Martijn Belleflame. En de winnaar in de categorie ‘De Belofte’ is MADOUX, die tevens binnen deze categorie een openingsplek op Pinkpop 2023 heeft weten te bemachtigen. Alle categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. De winnaars ontvangen geldbedragen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2021 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Young Professional’. Met deze categorie wil Pop In Limburg jonge ambitieuze ondernemers ‘achter de schermen’ in de spotlight zetten. De Limburgse Popprijs komt hiermee op een totaal van vier categorieën (Beste Muziekorganisatie, Beste Artiest, De Young Professional en De Belofte).

Beste Muziekorganisatie

De categorie ‘Beste Muziekorganisatie’ richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector. In deze categorie is Rumah Recordings verkozen tot winnaar. Rumah Recordings is een opnamestudio in Venlo met als missie: Limburgse acts helpen in hun muzikale en professionele ontwikkeling. Team Rumah bestaat uit Bram Rutten (audio-engineer) en Niels Winter (video). Samen produceren zij muziek en faciliteren opnameprocessen.

Beste Artiest

De categorie ‘Beste Artiest’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts die al langere tijd in de sector meedraaien en de afgelopen periode een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten. In deze categorie is Rowwen Hèze verkozen tot winnaar. De in 1985 opgerichte band is een bekend fenomeen in Limburg en omstreken. Vanaf 1991 bracht de band bijna elke 2 jaar een nieuw album uit. Ook in 2021 zat Rowwen Hèze niet stil; in dat jaar werd het nieuwe album Onderaan Beginne uitgebracht. Daarnaast vonden de slotconcerten van de band dit jaar plaats, speelde ze op het Oktoberfeest, het Breekout! Festival en gaven ze een optreden in Tivoli.

De Young Professional

Met de categorie “Young Professional’ spreekt de Limburgse popsector uit monde van Pop in Limburg haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen.  Wie is er ondernemend, multifunctioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt? In deze categorie is Martijn Belleflame verkozen tot winnaar. In 2021 heeft Martijn samen met een aantal medestudenten Magnificent Creatures Management opgericht, dit is een management en boekingsbureau voor Limburgse artiesten waarbij inmiddels 8 acts zich hebben aangesloten. Naast het inzetten voor muzikanten, zet Martijn zich ook in voor andere Young Professionals. Zo organiseerde hij het event Music Moves, dit is een netwerkborrel & masterclass voor jonge muziekprofessionals in Limburg.

De Belofte

De categorie ‘De Belofte’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. In deze categorie is dat MADOUX verkozen tot winnaar. Singer-songwriter Lotte Slangen maakt met haar band MADOUX ‘Dark and Dreamy’ Alt-Pop. In 2021 releaste ze haar eerste single ‘runner’ presenteerde MADOUX haar debuut EP ’Leave Me Blind’ naast het uitbrengen van 4 singles datzelfde jaar.

Alle quotes van de commissie zijn terug te lezen op: www.limburgsepopprijs.nl/nominees

Voor meer informatie over de Limburgse Popprijs, gaat u naar www.limburgsepopprijs.nl.