Slotconcert 2019: een stormende eerste avond!

Elke Ierste kier

‘’s Morgens stoof het nog, ’s middags was alles zeiknat geregend. Maar daar vraag je om met een thema als; Wear of gen wear. Dat gold ook voor onze stemming; van binnen stormde het, van buiten deden we alsof er niks aan de hand was. Want zo probeer je naar 20 jaar om te gaan met een groot gebeuren als het slotconcert. We zijn ondertussen gezegend met ’n crew, kantoor en vrijwilligers die het klappen van de zweep kennen, maar saai wordt het nooit. 

Het is elk jaar weer als Elke ierste kier. Je begint weer onderaan met bedenken, plannen, afspreken, de hele rataplan.

Pas als het is gelukt dan zie je de opluchting bij iedereen. Bij het meisje dat ’s middags de T shirts stond te vouwen, tot de kerels die ’s avonds met een grote lach, onder de modder van de quad afstappen.

Ik zag gisteravond dat Garrit uit Westland de hele avond gelukkig was. Het meisje dat ik herkende van de fanclubdag heeft vanaf het begin tot aan het eind staan lachen. Vanaf het onweer in het begin, todat de kunstsneeuw viel, scheen bij mij van binnen de zon.”

Jack Poels

 

Wear of gen wear, wij genieten nog even na van een stormende eerste avond! Muyayo Rif en NAVARONE in het voorprogramma en niemand minder dan Kraantje Pappie en Feestdjruud en natuurlijk Blackbird Music deelden als verrassing met ons het podium. Was best een geslaagd feestje toch, dat doen we vanavond nog eens dubbel en dik over! Voorwaartsch Marsch op volle kracht!

 

 Rowwen Hèze Slotconcert 1/11/’19;

Foto’s: nr. 1 t/m 5 Marcel Hakvoort
Foto’s:  nr. 6 t/m 9 Antoine Bongers

 

Volg ons of Facebook of Instagram voor alle foto’s en de laatste nieuwtjes!

Uit de media:

Foto: Laurens Eggen

Wear of gen wear; dit weekend stroomt America weer vol met bezoekers voor de traditionele slotconcerten van Rowwen Hèze.

In totaal zullen 20.000 fans de feesttent in het Peeldorp betreden. De tickets voor de slotconcerten waren dit jaar binnen 24 uur uitverkocht. De entreekaarten voor zaterdagavond waren als eerste weg, enkele uren later volgden de kaarten voor de vrijdag en ook de tickets voor Zondag in ’t Zuiden zijn stijf verkocht. Volgend jaar viert de dialectband zijn 35-jarig bestaan.

  • 1Limburg
    Rowwen Hèze sluit seizoen voor twintigste keer af in de wei

    Peter Beeker
    Geplaatst op donderdag 31 oktober 2019 – 20:08