Slotconcert nieuws!

Met veel plezier kondigen we aan dat Urbanus & De Fanfaar op vrijdag 4 november en Kenny B op zaterdag 5 november op ons Slotconcert komen spelen!

Urbanus & De Fanfaar
Na zijn recente theatertoer die zo goed scoorde bij het grote publiek kreeg Urbanus de smaak te pakken om met een bandje achter zijn kont ook eens wat popfestivals en poppodia te gaan verkennen. En dit samen met De Fanfaar, een Brusselse Nederlandstalige rockband met even vette gitaren als knipogen en tattoo’s. Urbanus had  jaren geleden al eens als gast opgetreden met de Heideroosjes op Rock Werchter, maar verleden jaar heeft hij in Vlaanderen samen met zijn eigen band een hele trits zomerfestivals plat gespeeld. Dit viel zo goed mee dat hij ook dit jaar weer op pad gaat en nu voor het eerst ook in Nederland. 

Kenny B
Kenny B zingt al vanaf zijn achtste. Een tijd voerde hij de band ‘Fransisco’ aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse leger, ‘Mofo’. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland. Maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. Toch mag Kenny een muzikale laatbloeier genoemd worden. Pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Leent het Nederlands zich wel voor reggae? Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?”

In oktober maken we het volledige programma van het Slotconcert bekend!