TV: Top 5 van 50 jaar Pinkpop

De legendarische stagedive van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder die in 1992 vanaf een camerakraan het publiek in sprong, is door het publiek verkozen tot hèt televisiefragment uit 50 jaar Pinkpopgeschiedenis. Deze duik, en 49 andere iconische Pinkpopmomenten, zijn op zondag 2 juni terug te zien de Top 50 van 50 jaar Pinkpop.

Eddie Vedder wordt op de voet gevolgd door Rage Against the Machine’s Killing In The Name. Dit nummer staat bij vele Pinkpopliefhebbers in het geheugen gegrift omdat het gespring op het veld in 1994 een heuse aardbeving tot gevolg had. Dat harde muziek een blijvende indruk achterlaat, blijkt uit de rest van de Top 5. Daarin zien we op 5. Metallica, op 4. Rammstein en op 3. Foo Fighters.

Speciaal voor deze uitzending blikken we terug met Rowwen Heze, Krezip en natuurlijk Pinkpopbaas Jan Smeets zelf. Verder veel aandacht voor andere grootheden waarvan de muziek ons altijd bijbleef, maar ook voor de buitenbeentjes die we op een andere manier nooit zijn vergeten. Zo gaan we op bezoek bij zanger Bob Forrest van Thelonious Monster die ooit op het dak van het hoofdpodium klom. Dit natuurlijk tot ontsteltenis van alle bezoekers. Ook gaan we in eigen land langs bij Typhoon en De Staat om terug te blikken op hun ervaringen in Landgraaf

bron: het programma is een samenwerking van BNNVARA/NTR/VPRO en wordt op 2 juni, een week voor de vijftigste verjaardag van Pinkpop, uitgezonden.

Terugkijken: uitzending van zondag 2 juni om 21:15 uur op NPO 3