Vandaag verschijnt onze eerste gezamenlijke single met Normaal: Gries

Eindelijk is het zover: na jaren erover gesproken te hebben, verschijnt vandaag onze eerste gezamenlijke single met Normaal! Het nummer Gries vertelt over de jaren uit onze carrière die in een sneltreinvaart voorbij zijn gevlogen. “En toen inens, toen ware we gries!” Klik hier om het nummer gratis te downloaden als MP3. Vanaf morgen is deze ook verkrijgbaar via i-Tunes in een hogere kwaliteit.

 

Volledig persbericht:

Al jaren komen Normaal en Rowwen Hèze elkaar tegen op festivals en in feesttenten. En al net zolang leefde de wens om samen ooit een single op te nemen. Het kwam er alleen nooit van. Vandaag komen de twee jubilerende dialectbands uit de Achterhoek en Limburg uit met hun eerste gezamenlijke single Gries.

Het nummer Gries vertelt over de jaren uit hun carrière die in een sneltreinvaart voorbij zijn gevlogen. “En toen inens, toen ware we gries”, zingen beide bands.

“Je kijkt terug op al die jaren, knippert met je ogen en ineens ben je grijs”, aldus Jack Poels van Rowwen Hèze. Dat is een gegeven dat beide bands zo ervaren. “Je begint samen met een band, tourt uiteindelijk dwars door Nederland en zelfs over de grenzen, vol gas vooruit en dan ineens sta je hier. Terugkijkend op 30 en 40 jaar muziek maken.”

Tijdens het schrijven van het lied Gries viel meteen op hoeveel gelijkenissen er zijn in beide dialecten, qua uitspraak en spelling. Maar dat niet alleen. Beide bands hebben zich toch altijd op een bepaalde manier moeten bewijzen, afkomstig van het platteland, zingend in het dialect. “En in de ogen van het publiek zagen we elke keer weer dat we gelijk hadden”, aldus Bennie Jolink van Normaal.